Se incarca... Va rugam asteptati...

Newsletter


Supa de leurda, cartofi noi si seminte negre de ceapa cu feta marinata

Publicat pe 24th Nov 2017 @ 11:43 AM

Supă din leurdă, cartofi noi și semințe negre de ceapă cu feta marinată

Supa de leurda - Vitamix Romania

Această supă este bogată în savoare și este garnisită cu brânză feta delicioasă.

Vas: 2 l – 9 cești obținute
Timp total: 45 inute
Dificultate: mediu

Feta marinată

Ingrediente:

  • 150 ml (½ ceașcă + 2 linguri) ulei de măsline
  • 10 frunze de curry
  • ½ linguriță semințe de fenel
  • ½ linguriță semințe de chimen
  • ½ linguriță semințe negre de muștar
  • ½ linguriță fulgi de ardei iute
  • 300 g (2 cești) brânză Feta, tăiată în cuburi
  • 6 frunze de busuioc proaspete, tocate mărunt

Metoda de obținere:

Pentru a obține brânza marinată, puneți ½ ceașcă (100 ml) ulei într-o tigaie mică, pe aragaz, la o flacără medie și adăugați frunzele de curry și restul condimentelor uscate. Gătiți pentru 1 până la 2 minute, până ce aromele se îmbină, apoi îndepărtați tigaia de pe foc și lăsați să se răcească.
Turnați uleiul condimentat peste brânza feta, împreună cu cele 2 linguri de ulei rămase (50 ml) și frunzele de busuioc. Striviți ușor brânza feta în ulei și amestecați bine, apoi puneți la frigider într-un vas închis ermetic și folosiți când aveți nevoie.
Supa din leurdă, cartofi noi și semințe negre de ceapă

Ingrediente:

  • ½ ceapă, decojită, tocată
  • ½ fenel, tăiat rondele fine
  • 1 lujer țelină, tăiat
  • 1 praz, spălat, feliat
  • 2 căței de usturoi, decojiți
  • 40 g (½ ceașcă) rădăcină proaspătă de ghimbir, tăiată mărunt
  • 130 g leurdă, împărțită în două – partea cu bulbi și frunzele
  • 500 g cartofi
  • 1 linguriță semințe negre de ceapă
  • 1 l (4¼ ceașcă) supă de legume
  • Sare de mare grunjoasă după gust

Mod de preparare:
Pentru a prepara supa de leurdă, căliți ceapa, fenelul, țelina, prazul, usturoiul și ghimbirul într-o tigaie mare. Adăugați leurda (partea de jos - bulbul) și mai gătiți pentru 5 minute.
Adăugați cartofii și semințele de ceapă, acoperiți cu supa din legume și lăsați să fiarbă la foc mic pentru 20 de minute.
Luați tigaia de pe foc, adăugați leurda (partea de sus - frunzele) și amestecați bine. Adaugați toate ingredientele în blenderul Vitamix folosind vasul de 2 litri și fixați capacul. Selectați variabila 1, porniți aparatul și măriți treptat viteza, până ce ajungeți la treapta a 2-a la maxim. Blenduiți până ajungeți la consistența dorită și asezonați cu sare după gust.

Note: Pentru servire, puneți supa în castroane și adăugați deasupra brânza feta marinată. Presărați și cateva semințe negre de ceapă și garnisiți cu flori de leurdă (dacă aveți de unde).

www.BeOrganic.ro vă urează poftă bună! Quark SRL este UNIC importator și distribuitor pentru blenderele Vitamix în România.




AAA