Publicat pe 30th Jan 2015 @ 3:42 PM
Sos italian pentru pizza cu ierburi
Cantitate rezultată:960 ml (4 căni)
Timp preparare:11 Minute
Dificultate:Mediu
Ingrediente
• 45 ml (3 lingurițe) ulei de măsline
• 1 large (230 g) ceapă galbenă, tocată
• 2 lingurițe busuioc uscat, pisat
• 1 linguriță oregano uscat, pisat
• 15 g (3 mari) căței de usturoi, tăiat în bucăți
• 35 g (2 lingurițe) pastă tomate
• 795 g (28 ounces) conservă roșii pisate cu piure adăugat
• 1/2 lingurițe sare
• 1/4 linguriță piper negru proaspăt măcinat
Instrucțiuni
1. Încălziți uleiul într-o tigaie medie la foc mediu. Adăugați ceapa, busuioc și oregano și gătiți până când ceapa se înmoaie puțin, amestecând ocazional, cam 6 minute.
2. Amestecați cu usturoiul și gătiți 2 minute.
3. Adăugați pastă tomate și gătiți 3 minute, amestecând ocazional. Adăugați roșii și aduceți amestecul la fierbere.
4. Lăsați să fiarbă până sosul se îngroașă, cam 30 minute. Condimentați cu sare și piper și scoateți de pe foc. Lăsați să se răcească 10 minute.
5. Puneți sos în recipientul Vitamix și fixați capacul. Porniți aparatul și creșteți încet viteza la Opțiunea 4.
6. Amestecați timp de 25 - 45 secunde sau până atingeți consistența dorită.
Această rețetă a fost scrisă pentru Centrul Nutrițional Complet Vitamax cu un recipient standard de 2,0 litri. Dacă folosiți un aparat Vitamix diferit sau un alt recipient, trebuie să ajustați Viteza Variabilă, timpul de procesare și/sau cantitatea ingredientelor.